Nieuw Bed kwam Niet-Wel-Half

Vorige week heb ik een nieuw bed gekocht. En zoals vaak bij dat soort dingen zat er wat levertijd op. Op de website werd aangegeven dat er 1 week levertijd op zat.
Gisteren kreeg ik bericht dat ik een bezorgdag aan kon geven. De keus viel op ‘zo snel mogelijk’ en dat zou vandaag zijn. Gisteravond kreeg ik een specifiek moment door. Vandaag tussen 1 en 3.

Vanochtend lekker uitgeslapen, ontbeten en nog een keer naar de bezorgtijd gekeken. Nog steeds tussen 1 en 3. Na het ontbijt heb ik mijn bed afgehaald, matras eraf en het bed uit elkaar gehaald en buiten neergegooid. Je wilt trouwens niet geloven hoeveel stof er onder een bed vandaan komt, dus de stofzuiger was ook geen overbodige luxe. Even later was mijn kamer klaar voor het nieuwe bed.

Het oude bed heb ik toen, ho, stop de tijd, ik heb vakantie, dus eerst een koffiepauze. Het oude bed heb ik na de koffie in handzame stukken gezaagd zodat ik die in mijn buitenkachel kan opstoken. Toen was het alleen nog wachten tot het nieuwe bed geleverd zou worden.

Midden in de ‘bezorg-window’ ging de telefoon. “Het spijt mij heel erg, maar door een storing kan uw bed vandaag niet geleverd worden”. F U C K. “Wij kunnen wel een nieuwe afspraak maken, zo vroeg als morgen al, als het u uitkomt.” Nou, dan morgen maar.
Daarop heb ik mijn matras maar weer naar mijn slaapkamer gesleept en opgemaakt. Vannacht maar op de grond slapen.

Een paar uur later stopt er een grote vrachtwagen voor mijn huis. De bijrijder stapt uit en loopt naar mijn voordeur. “We komen een bed leveren”. Ik keek hem met enige vorm van verbazing aan, “Oh? Een paar uur geleden ben ik gebeld dat jullie niet zouden komen”.
De chauffeur was onderhand begonnen met lossen en kwam met het eerste deel van mijn bed aanlopen, maar hij had ook slecht nieuws. Eén onderdeel was ‘manco’. Het pocketvering matras zat er niet bij en moet nageleverd worden.

Ik wacht maar rustig af. Onderhand heb ik de boxspring in elkaar gezet en mijn oude matras er maar opgelegd.

10 thoughts on “Nieuw Bed kwam Niet-Wel-Half

  1. Briljante beddenzaak heb jij! Mem en Egbert krijgen volgende week hun nieuwe bed geleverd. Misschien moet je Egbert ook alvast even waarschuwt voor hij bedden demonteert 😉

    • Ik werd vanavond gebeld dat ze morgen mijn bed komen leveren…. Ik ben benieuwd of het dus alleen een matras is, of nog een compleet bed….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *