Ik vraag mij af…

Bij sommige dingen komt elke keer weer dezelfde vraag bovendrijven. Meestal vraag ik mij ziets dan af en vergeet het later weer. Nu is het lang genoeg blijven hangen om het om te zetten in een logje.

Gisteren zat ik met een half oog te kijken naar de film Forest Gump.
Op een gegeven moment in de film is Forest bij een grote demonstratie in Washington tegen de Vietnam-oorlog. Hij wordt op het podium gedrukt en moet wat over zijn tijd in Vietnam vertellen. Hij begint te spreken en er is iemand die de stekkers van de microfoons er uit trekt. Onverstoorbaar als hij is, praat Forest gewoon door en tegen de tijd dat de stekkers weer ingeplugd zijn, is hij uitgepraat.

Je krijgt dus niet te horen wat hij te vertellen had. Ik vraag mij elke keer weer af wat hij nog gezegd zou hebben. Hebben jullie een idee?

De bewuste scene:

Update: Na dit stukje heb ik er eens op gegoogled. Daar kwam ik dit tegen als wat Forest toen gezegd zou hebben.

“Sometimes when people go to Vietnam, they go home to their mommas without any legs. Sometimes they don’t go home at all. That’s a bad thing. That’s all I have to say about that.”

5 thoughts on “Ik vraag mij af…

  1. Ik was deze hele scene weer vergeten, ook al heb ik die film al zo vaak gezien. Ik hoor net dat mijn vriend hem nooit gezien heeft en ik heb ergens de dvd liggen dus ik voel een filmavond aankomen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *