Kom bij elkaar om een spannend verhaal te horen over een recept dat verloren is gegaan, vervolgens is gevonden, vervolgens is gekookt en vervolgens is opgegeten. (Of kom gewoon langs om dit belachelijk gemakkelijke en heerlijke soeprecept te bemachtigen!)
Laat me dit bericht beginnen met een heel belangrijk feit over mezelf te vertellen: ik ben dol op soep. Ik heb altijd, en ik zal altijd. Op een koude winterdag wil ik echt niets liever als lunch dan een warme kom soep! Maar omdat ik in Utah woon, komt “soepweer” maar een paar ijskoude maanden van het jaar voor.
Soep is voor mij koud weer, dus ik maak of eet zelden soep als het buiten warm is. Dit systeem werkt prima voor mij, maar het levert wel een specifiek probleem op dat ik nog moet oplossen. Ik verwijs vaak naar mijn verzameling soeprecepten in de winter, maar ik schijn altijd minstens een paar van die recepten in de zomer te missen! (De voor de hand liggende oplossing voor dit probleem is dat ik gewoon meer georganiseerd ben, maar dat doet er niet toe!) 😉
Ik heb onlangs een van mijn lang verloren gewaande soeprecepten herontdekt, en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb, want nu mag ik het vandaag met jullie delen! 🙂 Voordat het recept verdween, zat deze Chicken Taco Soup in mijn vaste avondeten. Het is heerlijk, smaakvol en zo verdomd makkelijk! Open gewoon een paar blikken, versnipper wat rotisserie-kip en je bent goed op weg naar een geruststellende kom soep. Wat kan beter zijn? (Vooral in de winter, wanneer de energie om te koken moeilijk te vinden is.)
De juiste manier om tacosoep te eten
Hoewel het beste aan deze soep is hoe snel en gemakkelijk hij te maken is, is dat niet het enige goede eraan. De De volgende het beste aan deze soep is dat je hem vult met heerlijke toppings! Deze soep smaakt op zichzelf al geweldig, maar smaakt nog beter als hij wordt gevuld met een van de volgende ingrediënten:
- Geraspte kaas*
- Tortillareepjes*
- Gehakte koriander*
- Zure room
- In blokjes gesneden avocado
- Guacamole
- Pico de gallo
- Maïschips
- partjes limoen
*Mijn persoonlijke musthaves
Oké, dus nu ik mezelf officieel ongelooflijk hongerig heb gemaakt, laten we doorgaan, zullen we? Hier leest u hoe u deze supereenvoudige en heerlijke Chicken Taco Soup thuis kunt maken.
Hoe maak je ‘s werelds gemakkelijkste kippentaco-soep
Routebeschrijving:
Giet de bouillon, uitgelekte maïs, uitgelekte en afgespoelde bonen, tomaten en groene pepers in een grote pan. Voeg komijn, zout en kip toe.
Laat op middelhoog vuur sudderen tot de kip is opgewarmd, of tot een uur voor een meer ontwikkelde smaak.
Serveer de soep warm samen met de toppings naar keuze. (Zie hierboven voor topping-aanbevelingen!)
Heb je een favoriete soep om te maken als het buiten koud is?
Kip Taco Soep
Deze warme en smaakvolle soep is perfect voor drukke doordeweekse avonden (of elke avond dat je trek hebt in een grote kom soep).
Ingrediënten
- 2 14,5-ounce kan kippen bouillon
- 1 15-ounce blikje volkoren maïs gedraineerd
- 1 15-ounce blikje zwarte bonen uitgelekt en gespoeld
- 1 14-ounce blikje kleine blokjes tomaat
- 1 4-ounce kan in blokjes gesneden groene chilipepers
- 1 theelepel komijn
- zout proeven
- 1 pond. rotisserie kippenvlees versnipperd
instructies:
-
Giet bouillon, maïs, zwarte bonen, tomaten en chilipepers in een grote pan.
-
Voeg komijn, zout en kip toe. Roeren.
-
Laat op middelhoog vuur sudderen tot de kip door en door verwarmd is, of tot een uur.
-
Serveer met geraspte kaas, tortillareepjes en gehakte koriander (of je toppings naar keuze).
Voeding
Calorieën: 164kcalEiwit: 14GVet: 11GVerzadigd vet: 3Gcholesterol: 56mgNatrium: 55mgPotassium: 148mgVitamine A: 105IUVitamine C: 1.2mgCalcium: 11mgIjzer: 0,9mg
creditSource link